Tandimplantat - Våra tjänster

Implantatbehandlingar

Implantatbehandling

på Family Detal care

Att sakna en eller flera tänder kan ge besvär på många olika sätt. Det kan till exempel bli svårt att äta, något som kan leda till en ensidig kost eller leda till belastningar på den friska sidan av käken. Att sakna tänder är också ett stort stigma för många och något som gör att man drar sig för sociala sammankomster. Kanske känner man till och med att man inte vågar le eller skratta så att tänderna syns.

 

De goda nyheterna är att du inte behöver dras med dessa problem. Hos oss på Family Dental kan du få hjälp med tandimplantat Stockholm och på så sätt få ett nytt och friskt leende. Vi utför implantat på allt från enstaka tänder till hela tandrader. Vi kan till och med ersätta tänderna i hela din mun. Besök oss vår hemsida – Din tandläkare på Kungsholmen!

Tandimplantat Stockholm - Se våra Implantatbehandlingar ​

Har du några frågor eller funderingar kring ett implantat?

Tandimplantat - Boka en konsultation

Boka en konsultation

med vår tandläkare för ett pris på ditt tandimplantat

Tandimplantat är till skillnad från tandproteser en fast lösning. Du behöver alltså aldrig ta ut ditt implantat. Det sitter med andra ord fast i din mun och fungerar precis som vanliga tänder. Implantatet sätts fast i din mun genom ett kirurgiskt ingrepp som sker under lokalbedövning. Ingreppet sker i två steg. Först fäst något som liknar en skruv tillverkad i titan och zirkoniumlegering i käkbenet. Dessa material tas bra emot av käkens ben och växer sedan fast där. När det gjort det fäster man tandproteserna på implantatet.

 

Funderar du på om tandimplantat kan vara en bra lösning för dig? Då är du välkommen att boka en konsultation hos oss för att se vad vi kan göra för dig.

Vad är tandimplantat?

Det finns olika sätt att återfå ett fint leende och ett tandimplantat är absolut det bästa valet. Då man ska ersätta förlorade tänder eftersom Tandimplantat är skruvar av titan som opereras in i käkbenet. Implantatet fungerar som en konstgjord tandrot på vilken en eller flera kronor kan fästas.
Det finns flera alternativ att välja mellan, exempelvis löstagbara proteser.

Tandimplantat vs Löstagbar tandprotes

Vad ska man välja? Fördelarna med tandimplantat är att de bland annat, till skillnad från löstagbara proteser, att en tandprotes fästs i käkbenet vilket gör att det blir lättare att tugga och man behöver inte oroa dig för att tänderna ska lossna. 

Tandimplantat för en hel överkäke

Om man har förlorat flera eller alla tänder på grund av sjukdom eller olycka. Kan man ersätta förlorade tänder  i hela överkäken för att återfå ett naturligt och tilltalande leende som kan förändra hela livet och hur man bli bemöt.